Nacomi Olej z jojoba ECO 30ml

Nacomi Olej z jojoba ECO 30ml

14,19

Manufaktura Natura – Olej jojoba złoty 100% – 30 ml

Naturalny olej jojoba zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic firmy Manufaktura Natura posiada certyfikat Soil Association. Olej jest w 100% oryginalny i naturalny, nie zawiera żadnych konserwantów ani innych dodatków.

Pochodzi z Peru i jest ciekłym woskiem tłoczonym z nasion krzewu Jojoba. Ze względu na jego ograniczone występowanie i dobroczynne właściwości znane już w starożytności, olej jest drogocennym naturalnym kosmetykiem. Podczas produkcji nie są dodawane do niego żadne inne składniki, a olej jest jedynie filtrowany i pasteryzowany w celu zachowania czystości mikrobiologicznej.

Olej Jojoba jest bogaty przede wszystkim w:
witaminę A – wspomaga naturalne funkcjonowanie skórywitaminę E – przyspiesza regenerację skóry i spowalnia jej starzenie sięwitaminę F – działa immunostymulująco na skóręfitosterole, kwasy tłuszczowe, wyższe alkohole i skwalen, dzięki czemu wykazuje bardzo korzystne działanie na skórę i włosy.
Olej jojoba należy do grupy płynnych wosków. Płynne estry woskowe jojoby budową są zbliżone do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe. Olej ten łatwo wchłania się przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co zapobiega wysuszeniu skóry. Stosowany jest do wszystkich typów skóry – nawet cery wrażliwej i trądzikowej. Co więcej, badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu.

Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i aromaterapii. W czystej postaci doskonale nadaje się do masażu, pielęgnacji skóry twarzy i całego ciała oraz jako odżywka do włosów. Wystarczy odrobinę oleju rozprowadzić po ciele, by cieszyć się zbawiennym wpływem tego naturalnego kosmetyku. Regularne stosowanie poprawia samopoczucie, odpręża i usuwa oznaki starzenia organizmu.

Kraj pochodzenia: Peru

Działanie:
Nawilża, natłuszcza i zmiękcza skóręOdżywia i wzmacnia skórę, włosy i paznokcieSpowalnia starzenie skóry, wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikamiPoprawia elastyczność skóry, wspomaga redukcję cellulituUszczelnia barierę lipidową skóryPrzyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępachSkutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZSWspomaga leczenie zapaleń skóry, łagodzi podrażnienia i zranieniaWspomaga łagodzenie objawów zapalenia stawów oraz reumatyzmuDelikatnie pielęgnuje skórę dzieci

Składniki aktywne:
Olej jojoba nierafinowany 100% organic – nawilża, odżywia, regeneruje skórę oraz spowalnia efekty starzenia
Skład INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Przeznaczenie: Do każdego rodzaju skóry, szczególnie polecany do skóry:
skóry suchej, odwodnionej, zwiotczałejpozbawionej blasku, dojrzałej z oznakami starzeniaprzetłuszczającej się, problematycznejz rozstępami
Przeznaczony do każdego rodzaju włosów oraz skóry głowy, włosów, paznokci, spierzchniętych ust. Dzięki zawartości kwasu mirystynowego jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu.

Efekt: Regularne stosowanie zapewnia poprawę stanu zdrowia skóry i włosów. Stają się odżywione, zregenerowane i nawilżone.

Sposób użycia:

Można używać samodzielnie bądź łączyć go z innymi kosmetykami, uzyskując regenerujące i nawilżające maseczki, balsamy lub okłady na ciało. Świetnie łączy się z masłem Shea oraz glinkami, wzmacniając ich pozytywne działanie.
Twarz i ciało: olej można stosować jako oliwkę, delikatnie wmasowując go w skórę okrężnymi ruchami. Stosuj bezpośrednio na skórę lub dodaj kilka kropel do ulubionego kremu,wykorzystaj olej jojoba jako środek do demakijażu skóry twarzy. Jeśli masz suchą cerę, wmasuj olej w skórę, dzięki czemu pozostanie nawilżona i odżywiona, jeśli jesteś posiadaczką cery tłustej, olej jojoba zrównoważy wydzielanie sebum. Sprawdzi się także w przypadku usuwania makijażu wodoodpornego, tuszu do rzęs i fluidów. Nakładany na czyste rzęsy – wzmocni ich strukturę, dzięki czemu staną się lśniące. Nakładaj również na spierzchnięte usta – doskonale je nawilży.Włosy: wmasuj olej w końcówki włosów i skórę głowy. Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 10-20 min, następnie umyj głowę. Możesz też dodać kilka kropel do swoich kosmetyków do pielęgnacji włosów; olej sprawi, że kosmyki będą mocne, nawilżone i lśniące. W przypadku łupieżu i łuszczycy, olej nałożony bezpośrednio na stan zapalny, złagodzi swędzenie i przyśpieszy regenerację naskórka.Peeling ciała: połącz olej jojoba z solą kąpielową. Możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego w celu nadania peelingowi zapachu i dodatkowych korzystnych właściwości charakterystycznych dla poszczególnych olejków eterycznych. Wykonaj peeling okrężnymi ruchami.Kąpiel odmładzająca: wlej olej jojoba do ciepłej wody, dodaj kilka do kilkunastu kropli olejku eterycznego, który spowoduje dodatkowe działanie aromaterapeutyczne. Skóra pozostanie nawilżona i nałożenie balsamu nie będzie koniecznością.Maseczka kosmetyczna na twarz: połącz z dowolną glinką.Dzięki wysokiej zawartości wit. E stosowany regularnie na strupy, blizny lub rozstępy spłyci je i sprzyja zanikaniu znamion.
Przechowywanie: Olej jojoba nie jełczeje. Mimo tego zaleca się przechowywanie go w temperaturze pokojowej lub lodówce, bez bezpośredniego dostępu do wilgoci i nasłonecznionych miejsc.

Pojemność: 30 ml

Uwaga! Olej jojoba ze względu na właściwości fizykochemiczne, krystalizuje się poniżej temperatury 10 st. C. Proces jest naturalny i odwracalny.

Opis

Nacomi Olej z jojoba ECO 30ml

Nacomi

Manufaktura Natura – Olej jojoba złoty 100% – 30 ml

Naturalny olej jojoba zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic firmy Manufaktura Natura posiada certyfikat Soil Association. Olej jest w 100% oryginalny i naturalny, nie zawiera żadnych konserwantów ani innych dodatków.

Pochodzi z Peru i jest ciekłym woskiem tłoczonym z nasion krzewu Jojoba. Ze względu na jego ograniczone występowanie i dobroczynne właściwości znane już w starożytności, olej jest drogocennym naturalnym kosmetykiem. Podczas produkcji nie są dodawane do niego żadne inne składniki, a olej jest jedynie filtrowany i pasteryzowany w celu zachowania czystości mikrobiologicznej.

Olej Jojoba jest bogaty przede wszystkim w:
witaminę A – wspomaga naturalne funkcjonowanie skórywitaminę E – przyspiesza regenerację skóry i spowalnia jej starzenie sięwitaminę F – działa immunostymulująco na skóręfitosterole, kwasy tłuszczowe, wyższe alkohole i skwalen, dzięki czemu wykazuje bardzo korzystne działanie na skórę i włosy.
Olej jojoba należy do grupy płynnych wosków. Płynne estry woskowe jojoby budową są zbliżone do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe. Olej ten łatwo wchłania się przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co zapobiega wysuszeniu skóry. Stosowany jest do wszystkich typów skóry – nawet cery wrażliwej i trądzikowej. Co więcej, badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu.

Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i aromaterapii. W czystej postaci doskonale nadaje się do masażu, pielęgnacji skóry twarzy i całego ciała oraz jako odżywka do włosów. Wystarczy odrobinę oleju rozprowadzić po ciele, by cieszyć się zbawiennym wpływem tego naturalnego kosmetyku. Regularne stosowanie poprawia samopoczucie, odpręża i usuwa oznaki starzenia organizmu.

Kraj pochodzenia: Peru

Działanie:
Nawilża, natłuszcza i zmiękcza skóręOdżywia i wzmacnia skórę, włosy i paznokcieSpowalnia starzenie skóry, wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikamiPoprawia elastyczność skóry, wspomaga redukcję cellulituUszczelnia barierę lipidową skóryPrzyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępachSkutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZSWspomaga leczenie zapaleń skóry, łagodzi podrażnienia i zranieniaWspomaga łagodzenie objawów zapalenia stawów oraz reumatyzmuDelikatnie pielęgnuje skórę dzieci

Składniki aktywne:
Olej jojoba nierafinowany 100% organic – nawilża, odżywia, regeneruje skórę oraz spowalnia efekty starzenia
Skład INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Przeznaczenie: Do każdego rodzaju skóry, szczególnie polecany do skóry:
skóry suchej, odwodnionej, zwiotczałejpozbawionej blasku, dojrzałej z oznakami starzeniaprzetłuszczającej się, problematycznejz rozstępami
Przeznaczony do każdego rodzaju włosów oraz skóry głowy, włosów, paznokci, spierzchniętych ust. Dzięki zawartości kwasu mirystynowego jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu.

Efekt: Regularne stosowanie zapewnia poprawę stanu zdrowia skóry i włosów. Stają się odżywione, zregenerowane i nawilżone.

Sposób użycia:

Można używać samodzielnie bądź łączyć go z innymi kosmetykami, uzyskując regenerujące i nawilżające maseczki, balsamy lub okłady na ciało. Świetnie łączy się z masłem Shea oraz glinkami, wzmacniając ich pozytywne działanie.
Twarz i ciało: olej można stosować jako oliwkę, delikatnie wmasowując go w skórę okrężnymi ruchami. Stosuj bezpośrednio na skórę lub dodaj kilka kropel do ulubionego kremu,wykorzystaj olej jojoba jako środek do demakijażu skóry twarzy. Jeśli masz suchą cerę, wmasuj olej w skórę, dzięki czemu pozostanie nawilżona i odżywiona, jeśli jesteś posiadaczką cery tłustej, olej jojoba zrównoważy wydzielanie sebum. Sprawdzi się także w przypadku usuwania makijażu wodoodpornego, tuszu do rzęs i fluidów. Nakładany na czyste rzęsy – wzmocni ich strukturę, dzięki czemu staną się lśniące. Nakładaj również na spierzchnięte usta – doskonale je nawilży.Włosy: wmasuj olej w końcówki włosów i skórę głowy. Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 10-20 min, następnie umyj głowę. Możesz też dodać kilka kropel do swoich kosmetyków do pielęgnacji włosów; olej sprawi, że kosmyki będą mocne, nawilżone i lśniące. W przypadku łupieżu i łuszczycy, olej nałożony bezpośrednio na stan zapalny, złagodzi swędzenie i przyśpieszy regenerację naskórka.Peeling ciała: połącz olej jojoba z solą kąpielową. Możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego w celu nadania peelingowi zapachu i dodatkowych korzystnych właściwości charakterystycznych dla poszczególnych olejków eterycznych. Wykonaj peeling okrężnymi ruchami.Kąpiel odmładzająca: wlej olej jojoba do ciepłej wody, dodaj kilka do kilkunastu kropli olejku eterycznego, który spowoduje dodatkowe działanie aromaterapeutyczne. Skóra pozostanie nawilżona i nałożenie balsamu nie będzie koniecznością.Maseczka kosmetyczna na twarz: połącz z dowolną glinką.Dzięki wysokiej zawartości wit. E stosowany regularnie na strupy, blizny lub rozstępy spłyci je i sprzyja zanikaniu znamion.
Przechowywanie: Olej jojoba nie jełczeje. Mimo tego zaleca się przechowywanie go w temperaturze pokojowej lub lodówce, bez bezpośredniego dostępu do wilgoci i nasłonecznionych miejsc.

Pojemność: 30 ml

Uwaga! Olej jojoba ze względu na właściwości fizykochemiczne, krystalizuje się poniżej temperatury 10 st. C. Proces jest naturalny i odwracalny.

Ceneo

Uroda

Pielęgnacja ciała

Pozostałe kosmetyki do pielęgnacji ciała

Nacomi Olej z jojoba ECO 30ml

żel koloryzujący do brody
, kosmetyki bambino
, bourjois tusz twist
, vianek szampon wzmacniający
, delia cameleo płukanka fioletowa jak używać
, żel do mycia twarzy cera trądzikowa
, jil sander no 4
, loreal odżywka do włosów
, najlepsza szczotka do włosów cienkich
, reuzel fiber pomade
, semilac blue ink

yyyyy